Skip to content

Hoe ga ik te werk?

In de eerste dagen na de bevalling komt er veel op je af. Ik ben er om je in deze fase zoveel mogelijk te steunen en ondersteunen. Hieronder vind je een opsomming van de dingen die ik onder meer doe. Als je andere hulp nodig hebt, kun je het natuurlijk altijd vragen.

  • Ik help bij de bevalling thuis en in enkele ziekenhuizen (als het ziekenhuis dat toelaat)
  • Ik verzorg de baby én de moeder
  • Ik geef handige tips en andere informatie die nuttig is om te weten
  • Ik hou de baby goed in de gaten en geef het aan als er iets aan de hand is
  • Ik zorg voor de andere kinderen, als die er zijn.
  • Ik doe de huishoudelijke taken en kan ook voor warm eten zorgen
  • Ik regel alles voor het bezoek als er mensen langskomen.

Het belangrijkste vind ik dat je een fijne kraamtijd beleeft en het is dan ook mijn missie om daar voor te zorgen.

Uiteraard moet er wel een goede klik zijn. Daarom doe ik altijd een intakegesprek zo rond de 32e week van de zwangerschap. Dit kan gewoon bij jou thuis.

Ik houd van sfeer en lekker eten
Ik houd van sfeer en lekker eten
Ik houd van sfeer en lekker eten
Ik houd van sfeer en lekker eten

Intakegesprek

Bij het intakegesprek kunnen we alvast de zakelijke dingen bespreken die in de weken erna (tot aan de geboorte maar ook erna) belangrijk zijn. Zoals: wanneer moet je mij bellen als het eenmaal zo ver is? Ik kan je dan ook uitleggen wat mijn verzorgende taken zijn, hoe het zit met de vergoeding en verzekering, enzovoorts. Als je het prettig vindt kan ik ook alvast wat vertellen over het geven van borst- en flesvoeding. En als je nog meer vragen hebt, dan beantwoord ik die natuurlijk ook.

Tijdens dit gesprek kun je ook aangeven wat jij en je partner graag zouden willen. Ik wil dat je je als nieuw gezin op je gemak voelt tijdens de kraamzorgperiode, dus geef het vooral aan als je nog bepaalde wensen of behoeften hebt.

Tanya doet haar administratie

Veelgestelde vragen

Je kunt je kraamverzorger helemaal zelf kiezen, dus waarom niet iemand die heel flexibel is en die je al van tevoren kunt leren kennen.

Als je voor mij kiest, dan kies je voor persoonlijke kraamzorg die helemaal volgens jouw wensen verloopt. En je krijgt ook niet te maken met verschillende kraamverzorgers. Mocht ik toch ineens ziek worden of met een noodgeval te maken krijgen, dan zorg ik natuurlijk voor vervanging.

Omdat ik een ZZP’er in de kraamzorg ben, kan ik een betere band opbouwen met de moeders en partners die ik help. Je kunt me namelijk al allerlei dingen vragen voor de bevalling, niet alleen tijdens het intakegesprek. Ik ben in de tussentijd ook gewoon bereikbaar.

De hoeveelheid kraamzorg die je van mij krijgt is gebaseerd op het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg.

Meestal heb je recht op in totaal 49 uur aan zorg bij borstvoeding en 45 bij kunstvoeding, die worden verdeeld over een periode van 8 dagen. Het precieze aantal uren kan verschillen, bijvoorbeeld omdat je een aantal nachtjes in het ziekenhuis moet blijven. Als dat zo is, gaan er per dag 6 uur af bij borstvoeding en 5,5 uur af bij kunstvoeding. 

Het kan ook zijn dat je baby (of jij) juist meer zorg nodig heeft en dus ook meer uren. De verloskundige kan dan aangeven dat het geïndiceerde aantal van 49 uur niet genoeg is. Er is wel een maximum: dat ligt op 80 uur, verdeeld over 10 dagen.

Ook als je zelf een kraamverzorger kiest, heb je recht op vergoeding door je zorgverzekering. Kraamzorg wordt gewoon vergoed door je basisverzekering. Er is wel een verplichte eigen bijdrage, die is 4,80 euro per uur. Het kan zijn dat die bijdrage ook deels of helemaal vergoed wordt, maar dat ligt aan welke verzekering je hebt.

Met een aanvullende verzekering kun je mogelijk ook andere kosten vergoed krijgen, zoals extra zorguren, maar wat wel en niet gedekt wordt zul je zelf even moeten opzoeken in je polis. Of je neemt voor de zekerheid contact op met je zorgverzekeraar.

Als je thuis of poliklinisch in het ziekenhuis bevalt, kan ik bij een aantal ziekenhuizen komen om je te ondersteunen en de verloskundige te helpen. Dit kan niet bij ieder ziekenhuis, want sommigen hebben daar zelf personeel voor. In dat geval zie ik je gewoon zodra je thuis komt.

Of ik nu al in het ziekenhuis help of pas na thuiskomst, ik wil het sowieso weten als je op het punt staat om te bevallen. App of bel me daarom meteen zodra je weeën voelt. Mijn telefoonnummer is 06 – 42 24 10 18. Ik kan dan al met mijn voorbereidingen beginnen, zodat ik meteen voor je klaar kan staan als het zo ver is.

Ik wacht daarna het seintje van de verloskundige af dat ik mag komen en daarna zie je me snel verschijnen.

Fotoshoot

Vanaf november kun je ook een new born-shoot of gezinshoot bij mij boeken. Ik ben de eerste 8 dagen na de bevalling al aanwezig en leer jullie baby in die tijd goed kennen. Dat maakt de shoot al een stuk makkelijker. Vanwege de privacywet plaats ik geen foto’s van de shoots online. Lijkt het je leuk om zo’n shoot te doen? Geef het dan aan bij je aanmelding, want dan neem ik mijn portfolio mee naar het intakegesprek. Kosten in overleg.

Mijn werkgebied

Back To Top